اخبار

رقیب جدی شیخ دیپلمات کیست؟

فاکس نیوز در گزارشی مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ایران را موضوعی مهم و کلیدی خواند.

به گزارش نامه نیوز، فاکس نیوز رسانه تندرو آمریکایی در گزارشی به بررسی فضای انتخاباتی ایران پرداخته و می نویسد:

در طول تاریخ، ایرانیان بیشتری در انتخابات شرکت کرده اند، حضوری که در صورت افزایش رای دهندگان شانس حضور میانه روها و یا اصلاح طلبان در قدرت را افزایش می دهد همانند انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری کنونی ایران.

با این حال، فاکس نیوز در ادامه ادعا می کند که رای دهندگانی که شاهد مزایای اقتصادی توافق مهم هسته ای ایران با قدرت های جهانی نبوده اند تمایلی به انتخاب مجدد روحانی برای یک دوره دیگر ریاست جمهوری ندارند.

در حالی که مخالفان روحانی به مردم عادی وعده یارانه نقدی می دهند، روحانی به رای همه رای دهندگان برای پیروزی در انتخابات 19 می (29 اردیبهشت) نیاز دارد. با این حال برخی از حامیان روحانی عنوان کرده اند که در خانه می مانند.

حسین قاسمی، راننده تاکسی 35 ساله که در سال 2013 نیز به روحانی رای داده است در این باره می گوید: من رای نمی دهم، هیچ کدام از نامزدها به خواسته های ما و مشکلات مرتبط با افزایش روزانه هزینه ها توجهی ندارند.

روحانی با 5 رقیب در این انتخابات مواجه است، اما برخی ممکن است در روزهای آتی به نفع نامزد دیگر از روند رقابت های انتخابات با هدف افزایش شانس نامزد پیشتاز خود کناره گیری کند. اسحاق جهانگیری، یکی از معاونین روحانی نیز انتظار می رود یکی از این افراد باشد و رقابت ها را برای کمک به رئیسش ترک کند.

در سال 2013 نیز کناره گیری یک نامزد اصلاح طلب به روحانی کمک کرد تا با کسب بیش از 50 درصد از آراء به ریاست جمهوری ایران برسد.این انتخابات شاهد حضور 73 درصدی واجدین شرایط بود، مشارکتی که روحانی برای انتخاب مجدد در انتخابات پیش رو نیز از میان 56 درصد از واجدین شرایط به آن نیاز دارد. اگر هیچ یک از نامزدها نتواند اکثریت آراء را کسب کنند دونامزدی که بیشترین رای را آوردند به دور دوم انتخابات می روند که 26 می برگزار می شود راه پیدا می کنند.

در حدود یک سوم از واجدین شرایط شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در شهرهای بزرگی زندگی می کنند که روحانی همچنان محبوب است و متوسط مشارکت در این شهرها نیز در حدود 40 درصد است. باقی واجدین شرایط در شهرهای کوچکتر زندگی می کنند.

جدی ترین رقیب روحانی در این انتخابات ابراهیم رئیسی است. رئیسی حمایت بدنه اصلی روحانیت را به همراه دارد. بدنه ای که در انتخابات پیشین هیچ یک از کاندیداها را تایید نکردند.

رئیسی متعهد شده است که از مردم فقیر جامعه با ارائه یارانه نقدی حمایت کند، با پولی در حدود65 دلار و یک ششم درآمد یک کارگر در ایران به صورت ماهانه.

پرداخت یارانه نقدی به محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق ایران کمک کرد تا در انتخابات پیروز شود. وی از سوی مقامات برای شرکت در این انتخابات منع شد. 

۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ ۱۰:۲۰
|
تعداد بازدید : ۱,۱۰۶
کد خبر : ۱۸۷

نظرات بینندگان


تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید