اخبار

تحلیل زنگنه از بازار نفت و برنامه مذاکره با غول های بین المللی

وزیر نفت با تحلیلی از حال وآینده بازار، از برنامه مذاکره با غول های بین المللی مذاکرات طی چند ماه آینده خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس به نقل از ایرنا، بیژن زنگنه در حاشیه دیدار با وزیر انرژی برزیل با بیان اینکه بازار قاره امریکا به عنوان آخرین بازار صادراتی نفت به شمار می‌رود،گفت: امریکا که تاکنون وارد کننده بوده اقدام به صادرات نفت کرده و نفت امریکا نیز 5 دلار پایین تر از برنت است بنابراین صادرات نفت به قاره امریکا باید صرفه اقتصادی داشته باشد.

وی افزود : بحث صادرات نفت به قاره امریکا جای بحث دارد مگر اینکه تولید نفت ایران بسیار افزایش پیدا کند و در بازارهای آسیا و افریقا خریداری برای نفت ما پیدا نشود.

این مقام مسئول درباره وضعیت بازار نفت گفت: اکنون بازار نفت در وضعیت متعادلی قرار دارد و اعضای اوپک به خوبی توافق را رعایت می‌کنند.همگرایی اعضای اپک در 6 ماه اخیر نه تنها کاهش نیافته بلکه بیشتر نیز شده و غیر اوپک به ویژه روسیه نیز همکاری خوبی با ایران دارند.

زنگنه ادامه داد: به نظرم بازار نفت به سمت تعادل حرکت می کند و تا آخر سال 2017 که توافق اوپک و غیره پابرجاست و برای پس از آن هنوز موردی رسمی نشده است. بشکه های نفت اضافه در بازار وجود داشته و ذخایر نفت هنوز بالاست .

وی درباره وضعیت احداث خط لوله صادرات گاز به پاکستان گفت:در نهایت گاز ایران به پاکستان خواهد رفت اما مسئله مهم این است که یک عنصر سوم باید با ایران و پاکستان در این موضوع همکاری کنند تا احداث خط لوله توسط پاکستان تضمین شده و هم مطمئن شویم که به پول خواهیم رسید.

وزیر نفت درباره راه افتادن سواپ نفت از طریق دریای خزر به ایران نیز گفت: از طریق شرکت های بین المللی در حال خرید نفتی ترکمنستان هستیم البته قزاقستان و آذربایجان نیز تمایل به همکاری دارند .این قراردادها 6 ماهه و یک ساله هستند و باید برای مشتریان صرفه اقتصادی داشته باشد که به جای صادرات نفت به مدیترانه حاضر شوند نفت را از طریق ایران به خلیج فارس ارسال کنند.

زنگنه درباره فروش نفت به روسیه هم گفت :مشکلی نداریم آنها باید اقدامات لازم را انجام دهند.آنها مشکلات بانکی داشتند که بخشی از آن حل شده و یک بانک معتبر روسی قرار است ال‌سی باز کند.

وی به وضعیت تولید از میدان های نفتی غرب کارون اشاره کرد و گفت: در این میدان ها از عراق نفت بیشتری تولید می‌کنیم اما مشخص نیست که در آینده نیز اینگونه باشد.باید سریعاً اقدام کنیم در غیر این صورت ممکن است دچار مشکل شویم.

این مقام مسئول در رابطه با وضعیت مذاکره درباره لایه نفتی پارس جنوبی نیز گفت: مذاکراتی در گذشته با شرکت مرسک دانمارک داشتیم اما مسئله این است که شرکت توتال به تازگی مرسک را خریداری کرده که این موضوع اندکی برای ما ایجاد نگرانی کرده است.به این دلیل که اپراتور بخش قطری این لایه نفتی توتال است و در صورتی که در سمت ایران نیز این مسئولیت را عهده‌دار شود مقداری نگران کننده است.

زنگنه عنوان کرد: برای توسعه لایه نفتی از شرکت های متعددی دعوت کرده ایم مانند شل، پتروناس مالزی و پتروبراس برزیل که قرار است با آنها مذاکره داشته باشیم.

۱۴ شهریور ۱۳۹۶ ۱۰:۳۴
|
تعداد بازدید : ۱,۱۹۶
کد خبر : ۱,۲۶۹

نظرات بینندگان


تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید